Om oss

PA&MA AB startades 2010 med två lastmaskiner av märket JCB. Kontrakt avseende lastmaskins- och bemanningstjänster skrevs med ett elektronikåtervinningsföretag i Katrineholm.

Vi har även under åren utfört säsongsbetonade arbeten som exempelvis snökörning åt Katrineholms kommun.

2012 köptes en liten teleskopslastare TM 220 som används till burvändning, balning av plast och snökörning.

Efter att ha varit på Agritechnicas mässa 2013 fattades beslutet att skaffa ytterligare en maskin av märket JCB som idag används till att bistå verksamheten.

2013 började vi att hålla i och ansvara för TYA-anslutna utbildningar för förare av hjullastare, teleskoplastare och godshantering.

2014 byttes de två första maskinerna till en nyare modell av samma märke.

2017 fick vi möjligheten att hyra nya och större lokaler som medförde utveckling och utvidgning av verksamheten. En ny grävmaskin, av märket JCB, införskaffades och vårt samarbete med Maskinringen utökades. Dessutom har vi börjat utföra diverse reparation- och verkstadsarbeten åt olika företag.

2018 byttes JCB TM 220 som dagligen används på Mirec´s anläggning i Katrineholm till en JCB 409. 2018 Införskaffade även en JCB 413 som främst används till entreprenad/anläggningssidan.

2019 köptes en lastbil in till företaget. En Volvo Fh16 med lastväxlare och lastväxlarsläp. Till den finns även maskinflak samt 30,22,15 kubikscontainers, samtliga går att hyra och få utkörda.

2020 byttes hjullastarna som dagligen används på NG Metall´s anläggning i Katrineholm. En JCB 437 S5 HT och en JCB 427 S5 HT. Båda i miljöklass 5.

Vi bytte även vår lilla grävare på anläggningssidan till en JCB 8026 CTS och komplettera även maskinparken med en JCB 403 för att bemöta våra kunders behov.

Vi är den enda utbildningsanordnaren i Katrineholm som erbjuder godkända TYA maskinutbildningar.

Maskinslag:

Hjullastare godshantering

Hjullastare anläggning

Grävmaskin

Vi är idag elva medarbetare med olika kunskaper och behörigheter och vi är ständigt på jakt efter nya talanger med rätt inställning!